27desember83 (27desember83) wrote,
27desember83
27desember83"denna uro"

"denna uro, e ein vind, som rive i seiliet. Et sting i søvnigt sinn. Denna uro e ein sti mot ukjente landskap, mot alt som kan gå meg forbi. Så min uro må bli.

Denna uro e ein gnist, som tenne opp bålet og blir ein brann te sist. Denna uro e ein del av liv eg har levd i. For den som sette alt på spill har ein uro i sjel.

Må min uro holda stand, som vind som bål og brann. I alt eg har av tilmålt tid, la min uro forbli. "


Av Vamp

Hun har vondt i magen. Jeg kan ikke denne gangen tvinge henne til å gå til legen, og følge henne dit.. Hun er redd og urolig der hun bor, fordi det er nye folk i etasjen under, og de bråker og låser aldri ytterdøren... men hun må bo der, i påvente av en trygdebolig (som aldri kommer?).. og jeg kan ikke bare trylle frem en til henne.. og slik ting er.. har ventet i måneder, og det kan virke som om det blir enda flere måneder å vente.. og jeg faller sammen innvendig, for jeg kan virkelig ikke trylle frem et sted for henne å bo.. Jeg kan ikke..

Hvorfor i allverden skjønte jeg ikke dette selv? .... og nå er jeg istykkerreven av tårer. Jeg tror mormor er mennesket i livet mitt som har vært grunn til de fleste av mine tårer. Det var en scene i Vampmusikalen, der Jon Eikemo satt å sang "denne uro" sammen med sitt voksne barnebarn.. Og da rant tårene mine, samme hvor mye jeg prøvde å tenke på andre ting... uansett hvor mye jeg prøvde, så så jeg mormor og meg sitte der. Mormor er bare 71 år, men for hvert år som går, blir det færre igjen.. og det uungåelige er uungåelig... og jeg klarer ikke å se for meg et liv som er helt uten henne...

Hun er og blir min største sorg og min største frykt, og min største kjærlighet.


Tags: mormor
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments